2020 Yılında TikTok’ta En Çok Para Kazananlar


2020 Yılında TikTok’ta En Çok Para Kazananlar

2020 Yılında TikTok’ta En Çok Para Kazananlar açıklandı. En popüler sosyal medya platformları arasında bulunan TikTok, aynı anda büyük gelir kapısı özelliği de taşıyor. Peki, geçen yıl en çok hangi içerik üreticisi çok paralar kazandı? Bu sorunun yanıtı için “RAVE Reviews’ın 2020” adlı platformun yürüttüğü araştırmaya bakalım.

TikTok, şimdilerde en popüler sosyal medya platformlarından birisi konumunda  son yıllarda büyük tartışmaların odak noktası olsa da yine de milyonlarca kullanıcısı bulunmaya devam ediyor. “ByteDance” tarafından yapılan bu uygulamada kullanıcılar farklı temalarda çektikleri görüntüleri takipçileriyle paylaşıyor.

2020 Yılında TikTok'ta En Çok Para Kazananlar

Uygulamanın büyük kapsamı ve sahip olduğu kullanıcı miktarı, aynı anda içerik üreticilerinin de gelir elde etmesini sağlıyor. Bunun yanı sıra farklı markalardan reklam da alan içerik üreticileri, bu reklamları takipçilerine aktararak para kazanıyor. Peki, geçtiğimiz yılın en fazla para kazanan içerik üreticileri kimler oldu? Birçok konuda araştırma yapan “RAVE Reviews”, bu sorunun yanıtını dünyayla paylaştı.

Araştırma nasıl gerçekleşti:

RAVE Reviews, Guardian gazetesini kaynak göstererek şirketin içerik üreticileri için takipçi başına 0.005 dolar ödeme yaptığını belirtti ve en çok takipçisi olan içerik üreticilerini belirledi.

Veriler ise Ocak 2021 tarihinde alındı. Takipçi sayısı ile takipçi sayısı başına ödenen para miktarı birbiriyle çarpıldığında 2020 senesinde en çok kazanan TikTok içerik üreticileri bulunmuş oldu. TikTok’ta en çok para kazanan 10 içerik üreticisi ve bu içeriklerin kategorileri şöyle listelendi:

İşte TikTok’un en fazla kazanan isimleri:

Michael Le (Performans):

2020 Yılında TikTok'ta En Çok Para Kazananlar

Michael Le, en çok takipçi sayısına sahip 9. içerik üreticisi olsa da aldığı reklamlarla zirveye çıktı. Le, 2020 senesi içinde 92 reklam çalışmasında toplamda 20,4 milyon dolar gelir elde etti.

Charli D’Amelio (Performans):

2020 Yılında TikTok'ta En Çok Para Kazananlar

TikTok’un en büyük yıldızlarından biri olan Charli D’Amelio, Michael Le’den 2,5 kat daha fazla takipçiye sesleniyor. D’Amelio, 2020 senesinde 34 reklam çalışmasından toplamda 18,2 milyon dolar kazandı.

Addison Rae (Performans):

TikTok’un bir diğer büyük isimlerinden biri olan Addison Rae, 79,3 milyon takipçiye sahip… Bu yıl toplamda 14,7 milyon dolar kazandı.

Joe Albanese (Eğlence):

2020 Yılında TikTok'ta En Çok Para Kazananlar

Joe Albanese ise 29,4 milyon takipçiye sahip, sponsorlu ürettiği içeriklerle 8,7 milyon dolar elde etti.

Avani Gregg (Performans):

Avani Gregg, toplamda 32,5 milyon takipçiye sahip, 2020 yılında ise toplamda 6,7 milyon dolar kazandı.

Kira Kosarin (Performans):

Kira Kosarin, 25,6 milyon takipçiye hitap ediyor. Kosarin, Tiktok’tan 6,6 milyon dolar kazandı.

Dixie D’Amelio (Performans):

Dixie D’Amelio, 50,7 milyon takipçi sayı ile üst sıralarda fakat listede kendisinden daha az takipçi sayısı olanların gelir elde etme anlamında gerisinde kaldı. Dixie ise 6,5 milyon dolar kazandı.

Loren Gray (Performans):

51,9 milyon takipçiyle Loren Gray, 5,3 milyon dolar kazandı.

Q Park (Eğlence):

24,7 milyon aboneliği bulunan Q Park, 2020 senesi boyunca 5,2 milyon dolar kazandı.

Spencer X (Eğlence):

Spencer X, 52,5 milyon takipçiyle ilk 10 arasında en fazla takipçiye sahip olanlardan biri o ise  2020 yılında 3,5 milyon dolar kazandı.

Kategorilerine göre en çok kazananların listesi:

  • Eğlence: Joe Albanese, 8,7 milyon dolar
  •  Fitness: Demi Dagby, 3,2 milyon dolar
  • Güzellik & Stil: Abby Roberts, 1,7 milyon dolar
  • Performans: Michael Le, 20 milyon dolar
  • Öğrenme: Dominic Andre, 884 bin dolar
  • Seyahat: jasontodolist, 28.800 dolar
  • Yemek: Tabitha Brown, 253 bin dolar

YORUMLAR



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


escort ankara