YKS Sınavı için 7 Mobil Uygulama Günümüzde eğitim ile teknoloji iç içe geçmiş durumda. Öğrencilerin sınava hazırlanması için işlerini kolaylaştıran bazı mobil uygulamalar da çıktı. Şimdi sınavlara çalışmayı kolaylaştıran bu uygulamalara daha yakından bakalım.
Geride bıraktığımız 2019 yılında ortaya çıkan bir virüs olan Covid-19, her alanı etkilediği gibi eğitimi de olumsuz yönde etkiledi ve bu olumsuz etki devam ediyor. Bu salgının bir sonucu da eğitimin online eğitime dönüşmesi oldu. Uzaktan eğitime başlanılması, birçok öğrenci üzerinde olumsuz bir etki yarattı. Spesifik olarak bu yıl da Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) için hazırlanan öğrenciler, bu olumsuz etkiyi üzerlerinde hissediyorlar.
Uzaktan eğitim ne yazık ki zaman zaman yetersiz kalmaktadır. Bu gibi durumlarda ise veliler alternatif eğitim araçları arayışına girdiler. Alternatif bir sistem arayanlar ise çareyi YouTube gibi sosyal mecralarda ve mobil uygulamalarda arıyorlar. Biz de bu içeriğimiz kapsamında siz değerli öğrencilerin YKS’ye çalışmasını kolaylaştırmak için mobil uygulamaları hazırladık. İsterseniz şimdi hep beraber bu uygulamalarımızı yakından tanıyalım.
Başlıklar
- Kunduz
- YKS ve TYT Notları
- Pakodemy
- Ordinap
- Edebiyat Kaptanı
- Trello
- Lumosity
- Puanı: 4,3
- Boyutu: 44 MB
- İndirme: 1.000.000+
YKS, LGS ve geri kalan bütün sınavlara hazırlık sırasında kullanabileceğiniz Kunduz uygulamasında istediğiniz dersten çözemediğiniz soruları fotoğrafla direkt eğitmenlere gönderebileceksiniz. Bu uygulamayla günün her saatinde soruların cevaplarına ve çözümüne ulaşabilirsiniz.
Ücretli bir şekilde kullanılan bir uygulama olan Kunduz uygulamasında birebir soru çözümü seçeneği bulunmaktadır. Çözümünü anlamadığınız bir soruda ve ya çalıştığınız konuda tekrar etmek için eğitmeninize danışabilirsiniz. Eksik olduğunuz konuda uygulama üzerinden otomatik testler sizlere ulaştırılmaktadır. Bir diğer yandan sınava giren diğer kullanıcıların da hangi soruları ve konuları daha çok çalıştıklarını görebiliyorsunuz.
TYT ve YKS Notları
- Puanı: 4,5
- Boyutu: 10 MB
- İndirme: 000+
TYT ve YKS sınavları için hazırlanan öğrenciler bu uygulamaları cebinde taşımalıdır. TYT ve YKS Notları uygulamasında tüm dersleri detaylı bir şekilde ve konu anlatımlı olarak bulabilirsiniz. Çözemediğiniz konularda tekrar yaparak eksikliğinizi giderebilirsiniz.
Detaylı ders notlarından başka uygulamada her bir ders için konular genişletilmiş ve indirgenmiş soru bankaları bulunmaktadır. Soru bankası kısmında ilgili dersle alakalı eksik kaldığınız ya da pratik yapmayı istediğiniz konuyu seçerek sorulara yanıtları ile birlikte ulaşabilirsiniz.
Pakodemy
- Puanı: 4,5
- Boyutu: 18 MB
- İndirme: 500.000+
Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin telefonlarında bulundurması gereken bir diğer uygulama ise Pakodemy. Bu uygulamada çıkan reklamları izleyerek test kredisi de kazanabiliyorsunuz. İsterseniz Premium üye olarak da tüm özelliklerden yararlanabiliyorsunuz. Bu uygulamada kendinize yönelik günlük olarak hedefler belirleyerek hedefleriniz doğrultusunda konuyu öğrenip daha sonra konu hakkında test çözerek o konu hakkında detaylı bilgi sahibi oluyorsunuz.
Özel bir forum olarak bulunan bir ayrıcalık ise uygulamada çözümünü yapamadığınız soruları paylaşabiliyor ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunabiliyorsunuz. Ek olarak ‘Düello’ adındaki özellik aracılığıyla da uygulamada aktif olan öğrencilerle bütün derslerde canlı bir şekilde düellolar düzenleyerek daha fazla bilgi pekiştirebiliyorsunuz.
Ordinap
- Puanı: 4,9
- Boyutu: 31 MB
- İndirme: 50.000+
Üniversite sınavlarına hazırlana öğrencilerin ihtiyaç duyduğu her şeyi tek bir uygulamada toplayan Ordinap, bu hizmeti ücretsiz bir şekilde vermesiyle dikkat çekiyor. Konu anlatımlı ve test çözümlü olmasıyla da dikkat çeken uygulamada, yapay zekâ sistemi sizin için oluşturduğu ders programıyla kendi ders programınızı takip ederek istediğiniz başarıya ulaşabilirsiniz.
Farklı farklı bölümlerle sohbet odaları bulunan Ordinap uygulamasında dilerseniz ders molasına çıktığınızda diğer öğrencilerle iletişim kurabilir veya takıldığınız noktalarda tüm soruları bu odalardaki diğer kullanıcılarla paylaşabilirsiniz. Bu uygulamada ek olarak puan hesaplayıcı da bulunmaktadır. Ayrıca oyun formatındaki soru çözümü ve üniversiteler gibi birden fazla işlevin bulunduğunu da belirtelim.
Edebiyat Kaptanı
- Puanı: 4,6
- Boyutu: 43 MB
- İndirme: 100.000+
Reklamlı veya reklamsız seçenekleri bulunan Edebiyat Kaptanı uygulaması, özellikle sözel bölümü öğrencilerinin etkin olarak kullanabilecekleri bir uygulama. Uygulama konu anlatımlı, eser özetli edebiyat sanatçıları ve soru bankası opsiyonlarıyla birçok bilgi barındırıyor.
Kodlama seçeneğiyle sınavda çıkan edebiyatçıların eserlerini ve hangi döneme ait olduklarını kodlama teknikleriyle öğrenebilirsiniz. Eser özetleri seçeneğinde ise birçok farklı esere ait bilgileri maddeler halinde sıralanmış bir biçimde özet olarak görebilirsiniz. Ayrıca uygulama kapsamında hafıza kartları bölümü opsiyonunda sınavda karşınıza çıkabilecek muhtemel sorulara da göz atabilirsiniz.
Trello
- Puanı: 4,4
- Boyutu: Cihaza göre değişir
- İndirme: 10.000.000+
Listede bulunan soru çözümü ve konu anlatımı uygulamalardan farklı olarak Trello, bir planlama programı olarak kullanılıyor. Dijital ajanda diyebileceğimiz bir görev gören uygulama kullanıcılarına panolar ve kartlar sıralayarak üzerinde çalışacağınız ve projelerinizi düzenleyebileceğiniz opsiyonlar sunmaktadır. Kendiniz için yapılacaklar listesi oluşturabileceğiniz ve böylelikle daha sistematik bir çalışma tarzı geliştirebileceğiniz bir uygulama.
Lumosity
- Puanı: 4,4
- Boyutu: 88 MB
- İndirme: 10.000.000+
Bu uygulama diğerlerinden farklı olarak sru çözümleri ve konu anlatımları yerine, Lumosity sizin için farklı opsiyonlar bulunduran bir uygulama diyebiliriz. Bir nevi ‘zihin jimnastiği’ yapmanız için geliştirilen bir uygulama. Lumosity, zihninizi çalıştırmaya yardımcı olmak için 25’ten fazla oyunla günlük bir jimnastik programı olarak bulunuyor. Performansınızı, hafızanızı, dikkat eşiğinizi ve diğer zihinsel aktivitelerinizi test ederek zinde tutabilirsiniz.
Sizler için gireceğiniz sınavlara daha etkili hazırlanmak için bazı uygulamaları derledik. Bu içeriğimizin burada sonuna gelmiş bulunuyoruz. Sizin kullandığınız farklı uygulamalar varsa bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.
Bu Yazıya Tepkin Ne Oldu ?