2022 Bandrol Ücretleri Belli Oldu! Yurt Dışından Getirilecek Elektronik Aletler İçin Ödenecek olan Bandrol Ücretleri Ne Kadar Olacak?


2022 Bandrol Ücretleri Belli Oldu! Yurt Dışından Getirilecek Elektronik Aletler İçin Ödenecek olan Bandrol Ücretleri Ne Kadar Olacak? Resmi Gazete‘de yayımlanan 966 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile 2022 yılına kadar yurt dışından getirilen bazı elektronik ürünlere uygulanacak Etiket ücreti belirlendi. Bugünkü karar yurt dışından akıllı telefon, bilgisayar veya radyo getirmeyi planlayan vatandaşları doğrudan etkiliyor.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yurt dışından ürün getiren bazı vatandaşları etkileyen bir karar var. 966 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne göre 2022 yılında yurt dışından ithal edilen bazı elektronik ürünlere uygulanacak banner ücretlerinin durumu belirlendi. Alınan kararlar, vatandaşların hayatında pek değişmeyecek kararlar. Çünkü 2019 rakamları 2022’de değişmeden geçerlidir.

İlgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamındaki ürünler, ses veya video yayınlarını alabilen veya iletebilen ekipmanlar için geçerlidir. Ayrıca bu ürünlerin “ticari ithalat için değil” Türkiye’ye ithal edilmesi gerekmektedir. Yani bir vatandaş yurtdışından sipariş ettiği ürünleri sadece kişisel kullanımı için geri getirdiğinde, şu anda açıklayacağımız afişin maliyeti ile karşı karşıya kalacaktır.

2022 Bandrol Ücretleri Belli Oldu! İşte bazı elektronik cihazlara uygulanacak bandrol ücretleri:

2022 Bandrol Ücretleri Belli Oldu! Yurt Dışından Getirilecek Elektronik Aletler İçin Ödenecek olan Bandrol Ücretleri Ne Kadar Olacak?

Video veya ses alabilen ve iletebilen ekipman; akıllı telefonlar, televizyonlar, radyolar, bilgisayarlar ve diğer video oynatma ürünleri. 2022 yılında bu ürünlere uygulanacak banner ücretleri Başkanın belirleyeceği şekilde;

4966 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne göre yurt dışından ithal edilen televizyonlar için yaklaşık 8 ila 80 avro arasında banner ücreti ödenecek. Bu ücret radyo istasyonlarında yaklaşık 12 Euro olacak. Vatandaşların yurt dışından akıllı telefon getireceği pankartın maliyeti 20 avro olacak. Yurt dışından getirilen bilgisayarlar için miktar 10 Euro olacak. Burada televizyon için parantezleri ayrı ayrı açmak gerekiyor. Örneğin bir vatandaş arabasına uyumlu TV getirmek isterse 8 euro ödemek zorunda kalacak. 51 ekrana kadar 10 euro, 5.267 ekran için 16 euro, 6.885 ekran için 22 euro, 86.116 ekran için 34 euro, 117.1 8 ekran için 0 euro, 148 ekranlı modeller için 80 euro ödeme yapılacak.


YORUMLAR



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


escort ankara