NASA’nın Mars gezgini yeni görüntüler gönderdi


NASA’nın Mars keşif aracı Mars Gezgini Curiosity yeni fotoğraflar gönderdi. Söz konusu fotoğraflar DUNE: Desert Planet filminden alınmış gibi.

Mars gezgini

Mars gezgininin gönderdiği görüntüler Görüntüler Aslında Siyah Beyaz

Curiosity, söz konusu görüntüleri alıp dünyaya gönderen robot. Robot, eski mikrobiyal yaşamın kanıtlarını bulmak için Ağustos 2012’deMars’a indi. Curiosity, zamanının bir kısmını gezerken ve gezegeni keşfederken çevreyi fotoğraflayarak geçirir. Yayınlanan fotoğraflardan bazıları siyah beyaz, ancak Screen Rant, uzay meraklıları için onları renklendirdi. Fotoğraflar siyah beyazdan sarıya dönse bile görüntüler oldukça güzel.

Dune: Desert Planet filmini izlediyseniz, görüntülerin çöl gezegeni Arrakis’inkilere çok benzemesi olasıdır. Aslında Mars’ın ilk fotoğrafları da çölü gösteriyordu ama filmden sonra birçok kişi için daha ilgi çekici hale geldi. Yukarıdaki resimlere yakından bakarsanız, bir film sahnesi gibi görünmesi oldukça şaşırtıcıdır. Görüntüler aynı zamanda dünyamızın çöllerini de hatırlatıyor.Merak sadece yeri değil, zaman zaman gökyüzünü de fotoğraflıyor. Yukarıdaki fotoğraflar ayrıca Mars’ın gökyüzünü de içeriyor.

Mars gezgini
Mars gezgini
Mars gezgini
Mars gezgini

İlk görüntü uzak dağları ve önlerinde küçük kayaları içeriyor. Çok iyi bir fotoğraf ve bir filmden bir sahne gibi görünüyor. İkinci fotoğrafta bir tepe ve arkasında daha büyük bir tepe, önünde ise irili ufaklı kayalar var. Aslında ikinci görüntü bizim dünyamızdaki çöl görüntülerine benziyor. Üçüncü fotoğrafta Curiosity, güneş tepedeyken gökyüzünün fotoğrafını çekiyor. Ufuk çizgisini son fotoğrafta görmek kolaydır. Özellikle gökyüzünün solgun görünümü ve boşluk hissi insanı biraz ürpertiyor.Bunun dışında Curiosity, çektiği fotoğrafları sık sık dünyaya gönderiyor ve NASA bu fotoğrafları kamuoyuyla paylaşıyor. Curiosity’nin Mars’tan göndereceği fotoğrafları aşağıdaki NASA bağlantısından görebilirsiniz. Belki ileride ilginizi çekebilecek bir manzara fotoğrafı bulabilirsiniz. Daha önce çekilmiş fotoğrafları da aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.

Mars’ın fotoğrafının orijinal ve siyah beyaz halini burada bulabilirsiniz.


YORUMLAR



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


escort ankara