Twitter Mavi Tik Alma Nasıl Yapılır? Twitter Hangi Hesapların ‘Mavi Tik’ Alabileceğini Duyurdu


Twitter Mavi Tik Alma Nasıl Yapılır? Twitter, bilgi sayfasında yaptığı bir güncellemeyle mavi onay işareti sorununu netleştirdi. Hangi hesapların onaylanabileceğini ve hangilerinin onaylanamayacağını açıklayan platform, kafa karışıklığını ortadan kaldırdı.

Dünyanın en popüler mikroblog ve sosyal medya sitelerinden biri olan Twitter, “mavi tik” olarak da bilinen doğrulanmış hesaplarla ilgili tartışmaların merkezinde yer alıyor. Çünkü platform bazen sahte hesapları onayladı, bazen de doğrulanmış hesap sistemini devre dışı bıraktı. Twitter’ın yeni kilometre taşı, platformda mavi ile işaretlenmiş tartışmaları ortadan kaldıracak gibi görünüyor.

Twitter, platformun destek sayfasında yaptığı bir güncelleme ile mavi onay işaretinin şartlarını netleştirdi. Mavi onay işaretini kimlerin alabileceğini ve bunun için hangi gereksinimlerin gerekli olduğunu açıklayan platform, doğrulanmış hesaplarla ilgili kafa karışıklığını da ortadan kaldırdı.

Twitter Mavi Tik Alma Nasıl Yapılır? Twitter’da kimler mavi tik alabilir?

Twitter Mavi Tik Alma Nasıl Yapılır?

Twitter sayfasındaki bilgilere göre bir hesabın onaylanabilmesi için öncelikle orijinal, bilinen ve aktif olması gerekiyor. Bu koşulları sağlayan kullanıcıların belirli gereksinimleri karşılaması gerekir. Örneğin; Söz konusu hesabın gerçek olarak kabul edilebilmesi için web sitesi bağlantısı, resmi kimlik doğrulaması ve kurumsal e-posta adresi gibi gereksinimler gereklidir. Ayrıca hesabı doğrulamak için Google Trends veya Wikipedia gibi herkese açık platformlarda bu makalenin kanıtı olan bir makale bulmak da gereklidir.

Tabii ki, Twitter’da mavi onay işaretlerini almak için bu yeterli değil. Bir kullanıcının doğrulanabilmesi için temel hesap bilgilerinin girilmesi ve hesabın aktif olarak kullanılması gerekmektedir. Bu noktada, izlenen hesaplar ve etkileşimler kullanıcı için büyük önem taşımaktadır.

Twitter’da kimler mavi tik alamaz?

Twitter ayrıca kimlerin mavi onay işareti alamayacağını da açıkladı. Sitede yapılan bir güncellemede, mavi onay işareti almayacak hesapları listeleyen yöneticiler, asla onaylanmayacak hesaplar için aşağıdaki kararları aldı:

  • Parodi, haber kaynağı, yorum hesapları ve resmi olmayan hayran hesapları;
  • Onaylanmış bir şirket, marka veya kuruluş ya da yukarıda açıklandığı gibi Onaylanmış bir eğlence prodüksiyonu ile doğrudan bağlantılı olmadıkça evcil hayvanlar ve kurgusal karakterler,
  • Takipçi satma, satın alma ve etkileşim gibi platform manipülasyonu ve spam politikamızı ciddi ihlallerde bulunmuş hesaplar
  • Twitter Reklam Politikaları’nda açıklandığı gibi koordine zararlı etkinlikler veya nefret dolu içerik ile ilişkili veya uluslararası bir kuruluşun yetkilendirdiği uluslararası bir mahkeme ya da kanıt toplayan bir sorgu delegasyonu veya komisyonu tarafından çok ciddi insan hakları ihlallerinde bulunduğu tespit edilen kişi veya grupların hesapları onaylama için uygun görülmeyebilir ve bu hesapların Twitter üzerindeki etkinlikleri, Twitter Kuralları’nı ihlal etmese bile durum değişmez.

Twitter’ın bu konu hakkındaki bilgilendirme yazısına BURAYA tıklayarak erişim sağlayabilirsiniz.

zvr

Bu Yazıya Tepkin Ne Oldu ?


YORUMLAR



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


escort ankara