Silinen Rehberi Telefona Geri Yükleme Nasıl Yapılır?


Silinen Rehberi Telefona Geri Yükleme Nasıl Yapılır? Çoğu telefon kullanıcısının başına en az bir kere bile olsa gelen rehber silinme durumu oldukça can sıkıcı bir durumdur. Peki ya silinen rehberi geri getirmek mümkün mü? Hep birlikte görelim.

Silinen Rehberi Telefona Geri Yükleme Nasıl Yapılır?

Rehberin silinmesi durumu kullanıcıların genellikle yanlışlıkla rehberi silmesinden ya da sistemde meydana gelen bazı geçiçici sorunlardan dolayı insanın başına geliyor. Fakat rehberim gitti diye üzülmenizi gerektirecek bir durum yok. Bununla ilgili birkaç yöntem var.

Silinen Rehberi Geri Getirme: Yanlışlıkla kişilerinizi gizlemiş olabilirsiniz

Silinen Rehberi Telefona Geri Yükleme Nasıl Yapılır?
  1. ‘Kişiler’ uygulamasını açın.
  2. Sağ üstte yer alan üç noktaya dokunun ve ‘Ayarlar’ seçeneğine tıklayın.
  3. Kişi yönetiminin altında yer alan ‘Görüntüleme tercihleri’ sekmesine dokunun.
  4. Karşınıza açılan pencereden ‘Tüm kişiler’ seçeneğini aktif hale getirin.
  5. Cihazınızda kayıtlı olan tüm kişiler artık rehberinizde görünecektir.

Google hesabınızdan değişiklikleri geri almayı deneyin

Büyük ihtimalle Android telefonunuz Google hesabınızla senkronize edilmiştir. Eğer durum böyleyse, silinen rehberi geri getirmek çok basittir. Google hesabı kişilerinizi yedekleme özelliğine sahiptir. “Değişiklikleri geri al” seçeneği ile tüm kişilerinizi yeniden geri getirebilirsiniz.

Adım 1: Tarayıcınız üzerinden Gmail hesabınıza giriş yapın.

Adım 2: Profil resminizin altında yer alan ‘Kişiler’ ikonunu seçin. Burada Google hesabınız ile senkronize olmuş tüm kişiler karşınıza çıkacaktır.

Silinen Rehberi Telefona Geri Yükleme Nasıl Yapılır?

Adım 3: Ardından üst kısımda yer alan ‘Yeni sekmede aç’ seçeneğine basın.

Adım 4: Açılan pencereden sağ üst kısımda yer alan ‘Ayarlar’ seçeneğine dokunun. Ardından ‘Değişiklikleri geri al’ seçeneğine tıklayın.

Adım 5: Buradan 10 dakika ile 30 gün arasında herhangi bir yerden geri yüklemek istediğiniz zaman aralığını seçin, ardından Geri Al öğesine dokunun veya tıklayın.

Adım 6: Gmail, “Kişi listeniz seçtiğiniz tarihte olduğu gibi geri yüklenecek. Bu değişikliklerin cihazınızda görünmesi biraz zaman alabilir” şeklinde bir bildirim yapacaktır. İşlem tamamlandıktan sonra kişileriniz seçtiğiniz tarihte olduğu gibi geri yüklenecektir.

Rehberi geri getirme işlemi için dışa aktarma yöntemini deneyin

Adım 1: Tarayıcınız üzerinden Gmail hesabınıza giriş yapın.

Adım 2: Profil resminizin altında yer alan ‘Kişiler’ ikonunu seçin. Burada Google hesabınız ile senkronize olmuş tüm kişiler karşınıza çıkacaktır. Ardından üst kısımda yer alan ‘Yeni sekmede aç’ seçeneğine basın.

Adım 3: Açılan pencerenin sol kısmında yer alan ‘Dışa aktar’ seçeneğine dokunun.

Adım 4: Buradan dışa aktarmak istediğiniz dosya biçimini seçin. ‘vCard’ daha sağlıklı olacaktır.

Adım 5: Eğer bu işlemleri telefonunuzdan yapıyorsanız, indirilen dosyayı açtıktan hemen sonra kişileriniz geri gelecektir. Ancak bilgisayar üzerinden yapıyorsanız, indirilen kişiler dosyasını telefonunuza aktarmanız gerekecek.


YORUMLAR



Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir