2022 Model Kia Sorento PHEV’in Fiyatları Açıklandı!


2022 model Kia Sorento, benzinli ve hibrit fiyatlarından daha pahalı olan PHEV, fiyatlarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

2022 Model Kia Sorento

Plug-In Hybrid bir SUV olan Kia Sorento’nun yeni nesil sürümü için fiyatlar açıklandı. Hibrit ve benzinli modellerden daha pahalı olduğu açıklanan Kia Sorento hala orta ve üst segmentte iddiasını koruyor. Bu iki donanım seviyesine sahip olan Kia Sorento 2022’nun yurt dışı fiyatları dolar biriminden açıklandı.

2022 Model Kia Sorento’nun fiyatları beklenenin üzerinde

Türkiye’de Kia Sportage ve Kia Stonic kendi sınıfları içerisinde epey yaygın olarak kullanılsa da elektrikli SUV akımı gittikçe artıyor. Elektrikli otomobil kategorisine Plug-In Hybrid olarak dahil olan Kia Sorento için de fiyatlar beklenenden biraz yüksek olarak açıklandı. Fiyatların açıklandığı Amerika Birleşik Devletleri’ndede vergi teşviklerinin de olacağı iddia edilse bile ülkemiz için pahalı fiyatlar görmemiz mümkün.

SX ve SX-Prestige olmak üzere iki donanım paketine sahip olan 2022 model Kia Sorento fiyatları sırasıyla 46.165 dolar ve 49.065 dolar olarak belirlendi. Fişli hibrit için söylenen bu fiyatları fazla bulanlar için hibrit olmayan seçenekler de mevcut. Hibrit olmayan modelin fiyatları 39.365 dolardan başlıyor.

PHEV olan varyantın motoru 261 beygir ve 13.8 kW/s güç tüketen lityum iyon batarya da 90 beygir üretiyor. Aracın gücü 1.6 litrelik turbo şarjlı dört silindirden doğuyor.

Kia Sorento’nun PHEV varyantı hakkında tüm özellikler net olarak bilinmiyor. Bu yüzden fiyatına göre iyi olup olmadığına karar vermek için biraz erken olduğunu söylemeliyiz.


YORUMLAR



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


escort ankara