Vizesiz Gidilebilecek Ülkeler Listesi


Vizesiz Gidilebilecek Ülkeler Listesi! Dünyada keşfedilmeyi bekleyen, coğrafyalarını ve tarihlerini şaşırtacak pek çok ülke var. Keşke tüm bu ülkelerde özgürce seyahat etme özgürlüğümüz olsaydı; Türk vatandaşlarının Türkiye’de bir şehre gidiyormuş gibi kalkıp gidebileceği vizesiz ülkeler de var.

Vizesiz Gidilebilecek Ülkeler Listesi

Balkanlar, Avrupa, Amerika, Asya ve hemen hemen her kıtada sadece bavul, uçak bileti ve pasaport ile gelebileceğiniz ülkeler var. Vizesiz ülkelere seyahat etmeden önce pasaportunuzun en az 6 ay geçerli olup olmadığını mutlaka kontrol etmelisiniz. Vizesiz gideceğiniz ülkeler için izin verilen vizesiz seyahat gün sayısını da göz önünde bulundurmalısınız. Vizesiz ülkeler listemizde yer alan ülkeler ile Türkiye Cumhuriyeti arasında vizesiz anlaşma bulunmaktadır. Bu ülkelere ek olarak, varışta vize hizmeti sunan ülkelerin ayrıntılı bir listesini “Varışta vizeler” makalemizde bulabilirsiniz.

İşte sizler için Hazırladığımız vizesiz gidilebilecek ülkelerin bir listesi

Vizesiz Gidilebilecek Avrupa Ülkeleri

Arnavutluk:

Arnavutluk’un başkenti Tiran, İstanbul’dan bir buçuk saatlik uçuşla Avrupa’da vizesiz gezilecek yerler denilince akla ilk gelen ülkelerden biri. Bu ülkede turizm amaçlı 90 gün vizesiz kalabilirsiniz. Para birimi olarak Arnavutluk kullanan ülkenin en popüler şehirleri Ohri, Saranda ve Durres’tir.

Sırbistan:

Tarihi ve doğal güzellikleri ve makul tatil imkanları ile Sırbistan, Avrupa’da ziyaret etmeniz gereken en iyi ülkelerden biridir. 20 yıl boyunca Osmanlılar tarafından yönetilen Sırbistan’da birçok hamam, cami, kilise ve katedral görülebilir. Vizesiz ülkelerden biri olan Sırbistan’da 90 güne kadar turist olarak kalabilirsiniz.

Ukrayna:

Ukrayna, Doğu Avrupa’nın en popüler ülkelerinden biridir. Kiev’in seçkin gece hayatını görmek için Ukrayna’ya gitmelisiniz, Odessa sakin tarihi binaları ile dikkat çekiyor ve birçok şehir doğal güzellikleri ve ünlü simge yapıları ile turistleri cezbediyor. Vizesiz seyahat edebileceğiniz Ukrayna’da 90 güne kadar turizm amaçlı seyahat edebilirsiniz.

Karadağ:

Masmavi kıyılarda kurulmuş bir ülke olan Karadağ… Bu küçücük ülkede Osmanlı İmparatorluğu’nun izlerini görebilirsiniz. Başkenti Podgorica olan ülkenin bir diğer önemli şehri ise Bar. Karadağ, tarihi güzelliklerinin yanı sıra denizi ve uzun kumsallarının adresi olarak da dikkat çekiyor. Tarihi yerleri görmek ve deniz tatili yapmak istiyorsanız Karadağ’da 90 güne kadar kalabilir, ülkelere yakın yerleri vizesiz gezebilirsiniz.

Moldova:

Doğu Avrupa’da karayla çevrili bir ülke olan Moldova, tarihi ve doğal güzelliği ile keşfedilmeye değer ülkelerden biridir. Birçok katedral ve müzeye ev sahipliği yapan ülkede Puşkin, uzun yıllar sürgünde yaşadı. 90 gün boyunca vizesiz seyahat edebileceğiniz Moldova’da Dinyester Vadisi ve karla kaplı dağları en iyi fotoğraf çekebileceğiniz alanların başında geliyor.

Makedonya:

Makedonya vizesiz gidilebilecek ülkelerden biridir, diğer Balkan ülkeleri gibi Osmanlı mimarisinin izlerini günümüze kadar taşımaktadır. Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra eğlence hayatının tüm hızıyla devam ettiği ülke, kış aylarında kayak tatilleri için de sıklıkla tercih ediliyor. Üsküp ve Ohri kaçırılmaması gereken şehirler arasında. Makedonya’ya turistik geziler 90 güne kadar vizesizdir!

Beyaz Rusya:

Kuzey Avrupa’nın en güzel ülkelerinden biri olan Beyaz Rusya’yı 90 güne kadar vizesiz ziyaret etmek mümkündür. Bir doğa harikası olan ülkenin kıyı şeridi olmamasına rağmen, 11.000 göl ve ülkenin içinden geçen büyük Avrupa nehirleri ile ormanlıktır. Büyük nehirlerde, parklarda, göllerde ve ormanlarda huzurlu bir Avrupa tatili için Beyaz Rusya’yı tercih edebilirsiniz. Haziran ayında Minsk’te gerçekleşecek Beyaz Geceler festivalini kaçırmayın!

Kosova:

Osmanlı İmparatorluğu’nun en net izlerini taşıyan ülke, 2008 yılında bağımsızlığını ilan etti. Balkanlar’ın en güzel ve tarihi ülkesinde hala bağımsızlık mücadelesinin izlerini görmek mümkün. Ayrıca kullas dedikleri taş evler ve Sırp Ortodoks Kilisesi de Kosova’nın tarihi değerleridir. Kosova’ya yapacağınız turistik geziler için 90 güne kadar vizeye ihtiyacınız yok.

Andorra:

Andorra, Fransa ve İspanya arasında yer alır ve güneybatı Avrupa’nın denize kıyısı olmayan ülkelerinden biridir. Andorra’da kış tatili ülkemizde çok popüler olmasa da vizesiz seyahat edebileceğiniz harika bir deneyimdir. Profesyonel kayak pistleri, Andorra’daki en çekici turistik aktivitelerden biridir. Ülkede henüz havalimanı yok, bu yüzden önce İspanya veya Fransa’ya gitmeniz ve ardından karayoluyla Andorra’ya ulaşmanız gerekiyor. Andorra’da 90 gün vizesiz kalabilirsiniz.

Gürcistan:

Pasaportsuz ve vizesiz çıkış yapabilen ülkelerden biri olan Gürcistan, ülkemizin sınır komşularından biridir. Hareketli gece hayatıyla tanınan başkent Batum’da gezilecek ve görülecek pek çok yer var. Gürcistan’da turist vizesi olmadan 365 gün kalabilirsiniz.


YORUMLAR



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


escort ankara