Facebook Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır? 2021


Facebook hesap silme işlemi, sosyal medya platformaları arasında hemen hemen herkesin hayatında yer etmiş olan Facebook’un çok fazla kullanılması durumunda insanlarda dikkat bozukluğundan mutsuzluğa kadar bir çok soruna neden oluyor. Bu bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Bundan yola çıkarak sosyal medyaya veda etmek isteyenlerin Facebook hesap silme işlemi nasıl yapılır? Sorusunun cevabını bu yazımızda veriyoruz. İşte Facebook hesabını kalıcı olarak silme işleminin detayları ve 2021 güncel Facebook hesap silme linki!

Detaylara geçmeden önce çok önemli bir uyarı yapmakta fayda var.
Facebook hesap silme işlemi Facebook hesabınızın geri dönüşü olmayacak bir şekilde kapatılmasına, tüm paylaşımlarınız ve tüm arkadaş listenizin kaybolmasına neden olacaktır.

Facebook Hesabını Kalıcı Olarak Silme Öncesinde Tüm Bilmeniz Gerekenler:

  1. Facebook Hesabımız aracılığı ile çeşitli Facebook grupları ve çeşitli Facebook sayfalarını takip ediyor bazen de yönetiyoruz. Bu durumda size ait gruplar ya da sayfalar varsa ve bunların tek yöneticisi siz iseniz, Facebook hesabınızı kalıcı olarak sildiğinizde bütün bu sayfalar ya da gruplar da silinecektir. Bu durumun önüne geçmek için bu sayfalara ya da gruplara başka bir Facebook hesabını yönetici olarak atayabilirsiniz.
  2. Profiliniz, gönderileriniz, videolarınız, fotoğraflarınız yani bu güne kadar Facebook platformunda paylaştığınız her şey tamamen ve kalıcı olarak silinecektir. Bu sebepten ötürü Facebook hesap silme işlemi öncesinde iyice düşünmeniz gerekecektir.
  3. Hesabınızı sildiğinizde “Facebook ile giriş yap” yöntemiyle kayıt/üye olduğunuz uygulama, oyun ya da internet sitelerindeki üyeliğinizi de artık kullanamayacaksınız. Bu durumda diğer uygulamalar ile bağlantınızın kopmasını istemiyorsanız. Uygulamarda ya da web sitelerindeki üyeliğinizi e-posta ve şifre ile giriş yapılacak şekilde değiştirmenizi tavsiye ederiz.
  4. Ve facebook hesabınızı silme işlemini yaptıktan sonra belirttiğimiz şekilde çeşitli uygulamalara ya da sitelere “facebook ile giriş yap” seçeneğini kullanırsanız, Facebook hesap silme işleminizin iptal olmasına sebep olacaktır. Çünkü hesabızına 30 gün boyunca hiçbir şekilde giriş işlemi ya da başka bir etkileşim görülmemelidir.

Facebook hesabınızı kalıcı olarak silmeden önce “Facebook ile giriş yap” seçeneğini kullandığınız uygulamaları ve siteleri görebileceğiniz sayfaya BURAYA TIKLAYARAK (https://www.facebook.com/settings?tab=applications ) ulaşabilirsiniz. Aktif sekmesi altında yer alan uygulamaların sağ yanında bulunan kutucuğu işaretledikten sonra yapmanız gereken üst kısımda yer alan “Kaldır” seçeneğine tıklamak olacaktır.

Facebook Hesap Silme

Facebook Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır? –  Facebook Hesap Silme Linki 2021

1 – Google Chorome, Edge ya da Firefox gibi bir internet tarayıcısı ile “facebook.com” adresinden hesabınıza giriş yapın.

2 – Facebook hesabınızı silmek için seçenekler arasında hiç zaman kaybetmemek için yapmanız gereken aşşağıda verdiğimiz Facebook Hesap Silme linki ile bahsi geçen ilgili sayfaya ulaşmanızdır.

Facebook Hesabını Kalıcı Olarak Silme Linki 2021:

https://www.facebook.com/help/delete_account

3 – Facebook hesabını kalıcı olarak silme linkine tıkladıktan sonra yukarıdaki yazımızda belirttiğimiz uyarıların benzerini göreceksiniz. Bu bölümde yer alan “hesabı sil” butonuna tıklayarak işleme devam edebilirsiniz.

4 – Facebook hesap silme işlemini bitirmek için tek yapmanız gereken şey Facebook hesabınızın şifresini girmektir. Şifrenizi girdikten sonra söz konusu hesabın size ait olduğunu doğruladığınız anda hesabınızdan çıkış yapılık artık Facebook’ta görünmeyeceksiniz.

Facebook Hesabını Kalıcı Olarak Silme İşlemi İptal Edilebilir Mi ?

Facebook hesabınızı sildikten sonra kararınızı değiştirip yeniden hesabınıza erişmek için, Facebook hesabınızı kalıcı olarak sildiğiniz günden itibaren 30 günü süreniz bulunmakta.  30 günü geçtikten sonra iptal işlemi imkansız hale gelmektedir.

Facebook Hesabınızı Kalıcı Olarak Silme İşlemini İptal Etmek İçin Yapmanız Gerekenler

1 – Facebook hesabınızı sildikten sonra 30 gün içersinde Facebook hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor.
2 – Facebook hesabını kalıcı olarak silme işlemini iptel et seçeneğine tıklamanız yeterli olacaktır.


ETİKETLER :

YORUMLAR



Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir