Kripto Paralar Neden Düşüyor?


Son aylarda yükselişe geçen kripto paralar bugün itibari ile sert bir düşüş yaşıyor. Peki kripto paralar neden düşüyor? Bugün özellikle Bitcoin olmak üzere alt coinler de düşüşe geçmeye başladı. Sert bir düşüş yaşayan coinlerin değerlerinin düşmesi devam ederken ekonomistler konu ile ilgili açıklama yapmaya başladı. Bitcoin 56 bin dolara kadar düşerken diğer alt coinlerin düşüşü de devam ediyor.

Kriptop Paralar Neden Düşüyor? Yatırımcılar Coinleri Satıyor

Bitcoin bugün itibari ile sert bir düşüşe geçerken alt coinlerin de bitcoine bağlı olarak düşüşü devam ediyor. Son dönemlerde rekor üstüne rekor kıran Bitcoin şimdi de büyük düşüş yaşıyor. Kripto para piyasası Bitcoin’in düşüşe geçmesinin ardından düşüşe geçerek birçok yatırımcının zarar etmesine yol açtı. %10 değer kaybı ile güne başlayan Bitcoin’i Erhereum ise %11’lik değer kaybı ile devame derek 2.216 dolara kadar düşüş yaşadı.

Kriptop Paralar Neden Düşüyor? Dogecoin Düşüş Yaşıyor

Elon Musk tarafından desteklenen ve zaman zaman yükselmesi için Tweet bile atılan Dogecoin %25 bir değer kaybı yaşarken, XRP (Ripple) ise %17’lik bir düşüş yaşadı.

Ani düşüşlere sebep olan şey henüz belli olmasa da Coindesk’’de yayınlanan bir habere göre ABD Hazine Bakanlığı’nın bazı finan kuruluşlarına “kripto para birimleri kullanarak kara para akladıkları” sebebiyle ceza vereceğine dair söylentiler kripto paraların sert bir şekilde düşmesine neden oldu.

Türkiye’de kripto paralar ile ödeme yapma işlemleri yasaklandı

Ülkemizde bazı iş yerlerinin kripto para ile ödeme alacaklarını açıklamasının ardından geçtiğimiz günlerde kripto paralardan vergi alınacağı gündeme gelmişti. 16 Nisan gecesinde Resmi Gazete’de yayımlanan kriptop para yönetmeliği ile şok bir karara imza atıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni bir yönetmelik yayınlayarak kripto paralarla ödeme almayı/yapmayı yasakladı. Resmi Gazete’de yer alan yönetmelik 30 Nisan 2021’de yürürlüğe girecek.

zvr

Bu Yazıya Tepkin Ne Oldu ?


YORUMLAR



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


escort ankara