2.700 Yıllık Bir İnsan Dışkısında Peynir ve Bira Kalıntısı Bulundu


2.700 Yıllık Bir İnsan Dışkısında Peynir ve Bira Kalıntısı Bulundu! Avusturya’daki tuz madenlerinde bulunan bir dışkı örneğinde yapılan araştırmalar, 2700 yıl önce yaşayan Doğu Avrupalıların beslenme alışkanlıklarının günümüzle büyük ölçüde örtüştüğünü gösterdi. Sonuçlara göre uzak akrabalarımız da bira ve küflü peynir tüketiyordu.

2.700 yıllık insan dışkısını inceleyen araştırmacılar, Demir Çağı Avrupalılarının mavi peynir ve bira tükettiğini keşfettiler. Böylece atalarımızın damak zevklerinin günümüzdekilerden pek de farklı olmadığını keşfettiler.

Avusturya’daki Hallstatt-Dachstein / Salzkammergut tuz madenlerinden alınan dışkı örneklerinin ayrıntılı bir incelemesi, iki tür mantar ortaya çıkardı: “Penicillium roqueforti” ve “Saccharomyces cerevisiae” (bira mayası olarak da bilinir).

Bu iki mantar bugün hala küflü peynir ve bira yapımında yaygın olarak kullanılmaktadır ve tarihçilere sadece atalarımızın ne yediği hakkında değil, aynı zamanda yiyecek ve içeceklerin nasıl yapıldığı hakkında da fikir vermektedir.

2.700 Yıllık Bir İnsan Dışkısında Peynir ve Bira Kalıntısı Bulundu Demir Çağı’nda da bira ve küflü peynir tüketiyormuş

2.700 Yıllık Bir İnsan Dışkısında Peynir ve Bira Kalıntısı Bulundu

Eurac Enstitüsü‘nden mikrobiyolog Frank Maixner, “Genom çapındaki analizlerimiz, her iki mantarın da gıdaların fermantasyonunda rol oynadığını ve Avrupa’da Demir Çağı’nda küflü peynir ve bira tüketimine dair kanıtlar bulunduğunu gösteriyor” dedi. . İtalya’da.

Araştırmacılar, o yıllarda Avrupalıların yemeklerinin lif ve karbonhidrat açısından zengin olduğuna inanıyor. Fasulye, meyve, kabuklu yemişler ve hayvansal gıda ürünlerinin ana öğünlerde takviye olarak kullanıldığını söylediler.


YORUMLAR



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


escort ankara